Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2021:1172

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
20-05-2021
Datum publicatie
25-05-2021
Zaaknummer
20/1212 WMO15
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Hoger beroep niet-ontvankelijk. Appellante is overleden. Niet is gebleken van erfgenamen die appellante als partij in het onderhavige geding zijn opgevolgd en het geding zouden willen voortzetten. Ook na de aankondiging in de Staatscourant hebben zich geen belanghebbenden gemeld met het verzoek als partij aan het geding deel te mogen nemen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

20 1212 WMO15

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

Uitspraak op het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Zeeland-West-Brabant van 20 februari 2020, 19/4733 (aangevallen uitspraak)

Partijen:

wijlen [appellante], in leven laatstelijk gewoond hebbende te [woonplaats] (appellante)

het college van burgemeester en wethouders van Halderberge (college)

Datum uitspraak: 20 mei 2021

PROCESVERLOOP

Namens appellante heeft mr. C. van der Ent, advocaat, hoger beroep ingesteld.

Het college heeft een verweerschrift ingediend.

Mr. Van der Ent heeft de Raad bericht dat appellante is overleden en dat er geen erfgenamen zijn althans dat daarmee geen bekendheid is.

De Raad heeft, gelet op het bepaalde in artikel 8:26, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht, in de Staatscourant van 25 maart 2021 aangekondigd dat het onderzoek ter zitting zal plaatsvinden op 21 april 2021.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 21 april 2021. Drs. F. Kaloudis, kantoorgenoot van mr. Van der Ent, is verschenen. Het college heeft zich laten vertegenwoordigen door mr. M. Bruin.

OVERWEGINGEN

1. Appellante is overleden. Niet is gebleken van erfgenamen die appellante als partij in het onderhavige geding zijn opgevolgd en het geding zouden willen voortzetten. Ook na de aankondiging in de Staatscourant hebben zich geen belanghebbenden gemeld met het verzoek als partij aan het geding deel te mogen nemen. Uit het voorgaande volgt dat het processuele belang aan de beoordeling van het hoger beroep is komen te ontvallen. Het hoger beroep van appellante zal om die reden niet-ontvankelijk worden verklaard.

2. Voor een veroordeling in de proceskosten bestaat geen aanleiding.

BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep verklaart het hoger beroep niet-ontvankelijk.

Deze uitspraak is gedaan door D.S. de Vries, in tegenwoordigheid van R.H. Koopman als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 20 mei 2021.

(getekend) D.S. de Vries

De griffier is verhinderd te ondertekenen.