Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2020:3377

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
11-12-2020
Datum publicatie
24-12-2020
Zaaknummer
20/663 AOW-V
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Verzet ongegrond.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Datum uitspraak: 11 december 2020

20/663 AOW-V

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

Proces-verbaal van de mondelinge uitspraak, bedoeld in de artikelen 8:55, zevende lid, en 8:108, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht, in verband met het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 13 januari 2020, 19/2553 (aangevallen uitspraak)

Partijen:

[appellant] te [woonplaats], Marokko (appellant)

de Raad van bestuur van de Sociale verzekeringsbank

Zitting heeft: J.C. Boeree

Griffier: R. van Doorn

Ter zitting is niemand verschenen

BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep verklaart het verzet ongegrond.

GRONDEN VAN DE BESLISSING

Bij uitspraak als bedoeld in de artikelen 8:54 en 8:108 van de Algemene wet bestuursrecht van 9 juli 2020 heeft de Raad het hoger beroep van appellant tegen de aangevallen uitspraak niet-ontvankelijk verklaard omdat het griffierecht niet binnen de gestelde termijn is betaald.

Appellant heeft in verzet te kennen gegeven dat er door corona problemen zijn met de postbezorging en hij de brief waarin hem werd verzocht het griffierecht te voldoen, laat heeft ontvangen. Appellant ondervond problemen met het betalen van het griffierecht vanuit Marokko en heeft een familielid in Europa gevraagd het griffierecht te voldoen. Het griffierecht is laat voldaan, maar de Raad heeft dit niet geaccepteerd.

De Raad stelt vast dat appellant in verzet geen feiten of omstandigheden heeft aangevoerd op grond waarvan zou moeten worden geoordeeld dat hij niet in verzuim is geweest. Appellant heeft in een brief meegedeeld dat hij de nota van 19 februari 2020 op 9 maart 2020 heeft ontvangen. De termijn om het griffierecht te voldoen verstreek op 18 april 2020. Appellant heeft ruim de tijd gehad om het griffierecht op tijd te betalen.

Voor een veroordeling in de proceskosten van het verzet is geen aanleiding.

Waarvan proces-verbaal.

De griffier De voorzitter

(getekend) R. van Doorn (getekend) J.C. Boeree

DÉCISION

La Centrale Raad van Beroep (Cour d’Appel Centrale) déclare l’opposition non fondé.

Par conséquent, décidée par J.C. Boeree en présence de R. van Doorn en qualité de greffier, ainsi que prononcée en public, le 11 décembre 2020.