Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2018:1413

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
01-05-2018
Datum publicatie
15-05-2018
Zaaknummer
17/6298 WAO-V
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Verzet
Inhoudsindicatie

De laatste dag om tijdig hoger beroep in te stellen was 6 september 2017. Het hogerberoepschrift is blijkens de poststempel weliswaar op 6 september 2017 ter post bezorgd, maar niet binnen een week na afloop van de beroepstermijn ontvangen. Niet voldaan aan beide voorwaarden in artikel 6:9, tweede lid, van de Awb. Hogerberoepschrift niet tijdig ingediend. Verzet ongegrond.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Datum uitspraak: 1 mei 2018

17/6298 WAO-V

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

Proces-verbaal van de mondelinge uitspraak, bedoeld in de artikelen 8:55, zevende lid, en 8:108, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht, in verband met het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 13 juli 2017, 17/834 (aangevallen uitspraak)

Partijen:

[Appellant] te [woonplaats], Marokko (appellant)

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen

Zitting heeft: H.C.P. Venema

Griffier: N.L. Kuipers

Ter zitting is niemand verschenen

BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep verklaart het verzet ongegrond.

GRONDEN VAN DE BESLISSING

Bij uitspraak als bedoeld in de artikelen 8:54 en 8:108 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van 22 december 2017 heeft de Raad het hoger beroep van appellant tegen de aangevallen uitspraak niet-ontvankelijk verklaard omdat het hogerberoepschrift niet tijdig is ingediend.

Appellant heeft in verzet onder meer aangevoerd dat hij het hogerberoepschrift binnen de gestelde termijn heeft ingediend.

De Raad is van oordeel dat appellant in verzet geen feiten of omstandigheden heeft aangevoerd op grond waarvan zou moeten worden geoordeeld dat hij niet in verzuim is geweest. De laatste dag om tijdig hoger beroep in te stellen was 6 september 2017. Het hogerberoepschrift is blijkens de poststempel weliswaar op 6 september 2017 ter post bezorgd, maar niet binnen een week na afloop van de beroepstermijn ontvangen. Derhalve is niet voldaan aan beide voorwaarden die in artikel 6:9, tweede lid, van de Awb, zijn gesteld.

Het hogerberoepschrift is dus niet tijdig ingediend.

Voor een veroordeling in de proceskosten van het verzet is geen aanleiding.

Waarvan proces-verbaal.

De griffier De voorzitter

(getekend) N.L. Kuipers (getekend) H.C.P. Venema

LO