Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2016:3431

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
30-08-2016
Datum publicatie
16-09-2016
Zaaknummer
15/4504 AOW-V
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Verzet
Inhoudsindicatie

Verzet ongegrond. Geen feiten of omstandigheden aangevoerd die maken dat geoordeeld moet worden dat verzoeker niet in verzuim is geweest om tijdig griffierecht te betalen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Datum uitspraak: 30 augustus 2016

15/4504 AOW-V

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

Proces-verbaal van de mondelinge uitspraak, bedoeld in de artikelen 8:55, zevende lid, 8:108, eerste lid, en 8:119 van de Algemene wet bestuursrecht, in verband met het verzoek om herziening van de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep van 24 maart 2015, 14/2100

Partijen:

[Verzoeker] te Marokko (verzoeker)

de Raad van bestuur van de Sociale verzekeringsbank

Zitting heeft: T.G.M. Simons

Griffier: N. Talhaoui

Ter zitting is niemand verschenen

BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep verklaart het verzet ongegrond.

GRONDEN VAN DE BESLISSING

Bij uitspraak als bedoeld in de artikelen 8:54, 8:108, eerste lid, en 8:119 van de Algemene wet bestuursrecht van 19 februari 2016 heeft de Raad het verzoek om herziening van verzoeker niet-ontvankelijk verklaard omdat het griffierecht niet is betaald.

In het verzetschrift heeft verzoeker verklaard dat hij er alles aan heeft gedaan om tijdig het griffierecht te betalen, maar dat dit niet is gelukt. Verzoeker heeft - nogmaals - verklaard bereid te zijn het griffierecht opnieuw te voldoen en heeft verzocht om toezending van een nieuwe acceptgirokaart.

De Raad is van oordeel dat verzoeker in verzet geen feiten of omstandigheden heeft aangevoerd op grond waarvan zou moeten geoordeeld dat hij niet in verzuim is geweest. Indien appellant problemen heeft ondervonden met het betalen van het griffierecht, had het op zijn weg gelegen de Raad hierover tijdig te informeren. Dat heeft hij echter niet gedaan. Het wettelijke stelsel biedt geen ruimte om verzoeker een nieuwe termijn voor de betaling van het griffierecht te geven.

Voor een veroordeling in de proceskosten van het verzet is geen aanleiding.

Waarvan proces-verbaal.

De griffier De voorzitter

(getekend) N. Talhaoui (getekend) T.G.M. Simons

SS

DÉCISION

La Centrale Raad van Beroep (Cour d'Appel Centrale),

statue:

Déclare le recours non fondé

Par conséquent, décidée par T.G.M. Simons en présence de N. Talhaoui en qualité de greffier, ainsi que prononcée en public, 30 Août 2016.