Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2013:2941

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
18-12-2013
Datum publicatie
31-12-2013
Zaaknummer
13-588 AWBZ
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Vaststelling teruggevorderde bedrag. Appellante heeft niet overeenkomstig de regelgeving volledig verantwoording afgelegd over het haar toegekende pgb. Het maandtarief in de zorgovereenkomst is met terugwerkende kracht gewijzigd en de urendeclaraties corresponderen niet met de afspraken in de zorgovereenkomsten. De relatie tussen geleverde zorg en betaling is niet steeds gebleken.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

13/588 AWBZ

Datum uitspraak: 18 december 2013

Centrale Raad van Beroep

Meervoudige kamer

Uitspraak op het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Zwolle-Lelystad van

20 december 2012, 12/1144 (aangevallen uitspraak)

Partijen:

[Appellante]te [woonplaats](appellante)

Zorgkantoor 't Gooi (Zorgkantoor)

PROCESVERLOOP

Appellante heeft hoger beroep ingesteld.

Het Zorgkantoor heeft een verweerschrift ingediend.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 2 oktober 2013. Appellante is verschenen, vergezeld door haar dochter [naam dochter]. Het Zorgkantoor heeft zich laten vertegenwoordigen door mr. I. Punt.

OVERWEGINGEN

1.1. Bij besluit van 8 februari 2012 heeft het Zorgkantoor het persoonsgebonden budget (pgb) over het jaar 2011 vastgesteld op € 10.593,95. Teruggevorderd is het niet verantwoorde bedrag, vastgesteld op € 1.579,59.

1.2. Appellantes bezwaar is door het Zorgkantoor gedeeltelijk gegrond verklaard in het besluit van 23 april 2012 (bestreden besluit). Het pgb over 2011 is gewijzigd vastgesteld op

€ 10.666,10 en het teruggevorderde bedrag is gewijzigd vastgesteld op € 1.507,44.

2.

De rechtbank heeft het beroep van appellante tegen het bestreden besluit ongegrond verklaard op de grond dat - kort gezegd - appellante niet overeenkomstig de regelgeving volledig verantwoording heeft afgelegd over het haar toegekende pgb. Het maandtarief in de zorgovereenkomst is met terugwerkende kracht gewijzigd en de urendeclaraties corresponderen niet met de afspraken in de zorgovereenkomsten. De relatie tussen geleverde zorg en betaling is niet steeds gebleken.

3.

In hoger beroep heeft appellante aangevoerd dat zij het niet eens is met het oordeel van de rechtbank.

4.

De Raad overweegt het volgende.

4.1.

De rechtbank is op de in de aangevallen uitspraak weergegeven overwegingen tot het oordeel gekomen dat het Zorgkantoor op juiste wijze het pgb over 2011 heeft vastgesteld en het bedrag van € 1.507,44 heeft teruggevorderd. De Raad onderschrijft de overwegingen van de rechtbank volledig en verenigt zich met het op grond daarvan door de rechtbank gegeven oordeel.

4.2.

Appellante heeft in hoger beroep geen nieuwe gronden naar voren gebracht en/of gemotiveerd waarom de rechtbank tot een ander oordeel had moeten komen. Het hoger beroep slaagt daarom niet. De aangevallen uitspraak zal worden bevestigd.

5.

Voor een veroordeling in de proceskosten bestaat geen aanleiding.

BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep bevestigt de aangevallen uitspraak.

Deze uitspraak is gedaan door H.J. de Mooij, W.H. Bel en G. van Zeben-de Vries, in tegenwoordigheid van K.E. Haan als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 18 december 2013.

(getekend) H.J. de Mooij

(getekend) K.E. Haan

IvR