Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2013:2291

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
05-11-2013
Datum publicatie
06-11-2013
Zaaknummer
13-3805 WWB
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Verzet
Inhoudsindicatie

Onbevoegd verklaring Centrale Raad van Beroep. Tegen een uitspraak van de rechtbank als bedoeld in artikel 8:55, zevende lid, van de Awb kan geen hoger beroep worden ingesteld. Voor zover appellanten tevens hebben beoogd hoger beroep in te stellen, stuit dit (reeds) af op het bepaalde in (thans) artikel 8:104, tweede lid, aanhef en onder a, van de Awb. Verder is niet gebleken van feiten en omstandigheden die een doorbreking van het wettelijk appelverbod zouden kunnen rechtvaardigen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Datum uitspraak: 5 november 2013

13/3805 en 13/3806 WWB

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

Uitspraak als bedoeld in de artikelen 8:54 en 8:108 van de Algemene wet bestuursrecht in verband met het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Overijssel van

14 juni 2013, 12/1738 (aangevallen uitspraak)

Partijen:

[Appellant 1] en[Appellant 2] te [woonplaats] (appellanten)

het college van burgemeester en wethouders van Kampen

PROCESVERLOOP

Namens appellanten heeft mr. Schriemer, advocaat, hoger beroep ingesteld.

OVERWEGINGEN

Bij de aangevallen uitspraak heeft de rechtbank beslist op het verzet van appellanten tegen een uitspraak van de rechtbank als bedoeld in artikel 8:54 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). De aangevallen uitspraak is een uitspraak als bedoeld in artikel 8:55, zevende lid, van de Awb.

In artikel 8:104, tweede lid, aanhef en onder c, van de Awb is bepaald dat tegen een uitspraak van de rechtbank als bedoeld in artikel 8:55, zevende lid, van de Awb geen hoger beroep kan worden ingesteld. Voor zover appellanten tevens hebben beoogd hoger beroep in te stellen tegen de uitspraak van 17 april 2013, stuit dit (reeds) af op het bepaalde in (thans) artikel 8:104, tweede lid, aanhef en onder a, van de Awb. Verder is niet gebleken van feiten en omstandigheden die een doorbreking van het wettelijk appelverbod zouden kunnen rechtvaardigen.

De Raad is dan ook kennelijk onbevoegd om van het door appellante ingestelde hoger beroep kennis te nemen, zodat zonder verder onderzoek kan worden beslist.

Voor een proceskostenveroordeling is geen aanleiding.

BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep verklaart zich onbevoegd.

Deze uitspraak is gedaan door Y.J. Klik, in tegenwoordigheid van E.R. Flore als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 5 november 2013.

(getekend) Y.J. Klik

(getekend) E.R. Flore

Tegen deze uitspraak kunnen een belanghebbende en het bestuursorgaan binnen zes weken na de verzending van het afschrift van deze uitspraak schriftelijk verzet doen bij de Centrale Raad van Beroep, Postbus 16002, 3500 DA UTRECHT. De indiener van het verzetschrift kan daarbij vragen in de gelegenheid te worden gesteld te worden gehoord.

HD