Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2012:BY6271

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
14-12-2012
Datum publicatie
17-12-2012
Zaaknummer
12-1625 WWB-V
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Verzet
Inhoudsindicatie

Verzet ongegrond. Het verschuldigde griffierecht is niet binnen de gestelde termijn bijgeschreven.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

12/1625 WWB-V

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

Uitspraak als bedoeld in artikel 8:55, vijfde lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet in verband met het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Alkmaar van 9 februari 2012, 11/582 (aangevallen uitspraak)

Partijen:

[Appellant] te [woonplaats] (appellant)

het college van burgemeester en wethouders van Heiloo (college)

Datum uitspraak: 14 december 2012

PROCESVERLOOP

Bij uitspraak als bedoeld in artikel 8:54 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet van 24 juli 2012 heeft de Raad het door appellant ingestelde hoger beroep tegen de aangevallen uitspraak niet-ontvankelijk verklaard.

Tegen de uitspraak van de Raad van 24 juli 2012 heeft appellant verzet gedaan.

Het verzet is behandeld ter zitting van 13 december 2012. Appellant is verschenen. Het college is, met voorafgaand bericht, niet verschenen.

OVERWEGINGEN

De uitspraak van de Raad van 24 juli 2012 berust op de overwegingen dat het verschuldigde griffierecht niet binnen de gestelde termijn is bijgeschreven op de rekening van de Raad dan wel ter griffie is gestort, en dat redelijkerwijs niet kan worden geoordeeld dat appellant niet in verzuim is geweest.

In het verzetschrift heeft appellant niets aangevoerd dat leidt tot het oordeel dat de uitspraak van de Raad van 24 juli 2012 onjuist is. Ook overigens is voor zo’n oordeel geen grond.

Wat appellant voor het overige heeft aangevoerd, heeft in wezen betrekking op de zaak waarin op 20 december 2012 een zitting bij de rechtbank Alkmaar zal plaatsvinden. Ter zitting van de Raad is aan appellant medegedeeld dat tegen de uitspraak in die zaak hoger beroep bij de Raad kan worden ingesteld en dat in dat kader (alles) aan de orde kan worden gesteld wat de Raad nu onbesproken moet laten.

Het verzet wordt ongegrond verklaard.

Voor een veroordeling in de proceskosten van het verzet is geen aanleiding.

BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep verklaart het verzet ongegrond.

Deze uitspraak is gedaan door T.G.M. Simons, in tegenwoordigheid van D.W.M. Kaldenhoven als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 14 december 2012.

(getekend) T.G.M. Simons

(getekend) D.W.M. Kaldenhoven

TM