Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2012:BX6668

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
03-09-2012
Datum publicatie
06-09-2012
Zaaknummer
10/6045 AW-R
Rechtsgebieden
Ambtenarenrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

BV9797

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

10/6045 AW-R

Centrale Raad van Beroep

Meervoudige kamer

Uitspraak tot rectificatie van de uitspraak van de Raad van 22 maart 2012, 10/6045 AW

Partijen:

[Appellant] te [woonplaats] (appellant)

De Korpsbeheerder van de politieregio Twente (korpsbeheerder)

Datum uitspraak 3 september 2012.

PROCESVERLOOP

Bij brief van 26 maart 2012 heeft mr. W.J. Dammingh, advocaat, namens appellant de Raad verzocht om zijn uitspraak van 22 maart 2012 in het geding tussen appellant en de korpsbeheerder te verbeteren, omdat in de uitspraak de kosten van de bezwaarprocedure niet zijn meegenomen in de proceskostenveroordeling.

De Raad heeft daarin aanleiding gezien partijen in de gelegenheid te stellen zich schriftelijk uit te laten over het voornemen van de Raad om de uitspraak te rectificeren.

De korpsbeheerder heeft niet gereageerd.

OVERWEGINGEN

1. De Raad heeft vastgesteld dat in rechtsoverweging 5 en de beslissing ten onrechte de kosten van appellant in bezwaar niet worden betrokken in de proceskostenberekening. Deze bedragen € 874,- aan verleende rechtsbijstand.

2. De Raad zal de vergissing herstellen door de uitspraak van 22 maart 2012 in evenvermelde zin te rectificeren.

3. Aan deze uitspraak tot rectificatie is een gerectificeerd exemplaar van de oorspronkelijke uitspraak gehecht. De gerectificeerde uitspraak zal worden gepubliceerd op rechtspraak.nl en de oorspronkelijke uitspraak zal daaruit worden verwijderd. Het LJN-nummer van de gerectificeerde uitspraak zal gelijk zijn aan dat van de oorspronkelijke uitspraak.

BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep

-wijzigt rechtsoverweging 5 als volgt: “De Raad ziet tot slot aanleiding om de korpsbeheerder op grond van artikel 8:75 van de Awb te veroordelen in de proceskosten van appellant in hoger beroep tot een bedrag van € 874,- aan verleende rechtsbijstand.” wordt vervangen door “De Raad ziet tot slot aanleiding om de korpsbeheerder op grond van artikel 8:75 van de Awb te veroordelen in de proceskosten van appellant in bezwaar en in hoger beroep tot een bedrag van 1.748,- aan verleende rechtsbijstand.”

-wijzigt de beslissing als volgt: “veroordeelt de korpsbeheerder in de proceskosten van appellant in hoger beroep tot een bedrag van € 874,-;” wordt vervangen door “veroordeelt de korpsbeheerder in de proceskosten van appellant in bezwaar en in hoger beroep tot een bedrag van € 1.748,-;”.

Deze uitspraak is gedaan door N.J. van Vulpen-Grootjans als voorzitter en H.A.A.G. Vermeulen en G.F. Walgemoed als leden, in tegenwoordigheid van M.C. Nijholt als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 3 september 2012.

(getekend) N.J. van Vulpen-Grootjans

De griffier is buiten staat te tekenen

HD