Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2012:BX3389

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
20-07-2012
Datum publicatie
02-08-2012
Zaaknummer
12-1818 WIA-PV
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Proces-verbaal van mondelinge tussenuitspraak. Weigering WIA-uitkering. De Raad is van oordeel dat in de FML tevens een beperking dient te worden opgenomen ten aanzien van beroepsmatig autorijden. De functies van besteller en bezorger kunnen vanwege het medicijngebruik van appellant, dan ook niet aan de schatting ten grondslag gelegd worden. Het Uwv wordt in de gelegenheid gesteld de FML aan te passen en (zo mogelijk) andere functies te duiden die passen binnen de mogelijkheden van appellant.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

12/1818 WIA-PV

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

Proces-verbaal van de mondelinge tussenuitspraak op het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 21 februari 2012, 11/4225 (aangevallen uitspraak)

Partijen:

[appellant] te [woonplaats] (appellant)

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (Uwv)

Zitting heeft: mr. I.M.J. Hilhorst-Hagen

Griffier: R. Baas

Ter zitting op 20 juli 2012 zijn verschenen: [appellant] en zijn gemachtigde

mr. A.A. Bouwman, en mr. J. Koning namens het Uwv

BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep draagt het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen op binnen zes weken na verzending van dit proces verbaal het gebrek in het bestreden besluit te herstellen met inachtneming van hetgeen de Raad heeft overwogen.

Deze beslissing is uitgesproken in het openbaar. Zij is gebaseerd op de volgende overwegingen:

1. Bij besluit van 3 februari 2011 heeft het Uwv geweigerd appellant per 29 maart 2011 in aanmerking te brengen voor een uitkering ingevolgde de Wet werk en inkomen naar Arbeidsvermogen (Wet Wia) omdat appellant per die datum minder dan 35% arbeidsongeschikt is geacht.

2. Bij besluit van 20 juli 2011 (het bestreden besluit) is het bezwaar tegen het besluit van 3 februari 2011 ongegrond verklaard.

3. Bij de aangevallen uitspraak heeft de rechtbank het beroep tegen het bestreden besluit ongegrond verklaard.

4. In hoger beroep heeft appellant onder meer aangevoerd dat het Uwv de zwaarte van zijn klachten en de gevolgen van de medicatie die hij gebruikt heeft miskend. Hij is niet in staat de geduide functies te verrichten. Appellant gebruikt zware medicijnen tegen de pijn die het reactievermogen kunnen beïnvloeden. Er zijn twee functies geselecteerd waarbij appellant werkzaamheden als chauffeur moet verrichten. Door zijn medicijngebruik kan hij deze functies niet verrichten.

5. De Raad is van oordeel dat in de Functionele MogelijkhedenLijst (FML) tevens een beperking dient te worden opgenomen ten aanzien van beroepsmatig autorijden. De ene bezwaarverzekeringsarts van het Uwv heeft in zijn rapport van 9 februari/16 maart 2012 beargumenteerd dat, gelet op de gebruikte medicatie en de richtlijnen van het CBR, appellant hiervoor aanvullend beperkt is te achten. De andere bezwaarverzekeringsarts van het Uwv heeft in zijn rapporten van 5 april 2012 en 9 mei 2012 aangegeven dat daarvoor onvoldoende reden is. Laatstgenoemde is in zijn rapport van 9 mei 2012 uitgegaan van de veronderstelling dat appellant op de datum in geding geen medicatie gebruikte. Uit de gedingstukken blijkt echter dat appellant vanaf 7 februari 2011 wel degelijk medicatie gebruikte die het reactievermogen kan beïnvloeden. De functies besteller post/pakketten (auto) (SBC 282102) en bezorger pakketten, tijdschriften e.d. (auto) (SBC 111230), kunnen vanwege het medicijngebruik van appellant, dan ook niet aan de schatting ten grondslag gelegd worden op de in geding zijnde datum van 29 maart 2011. Het bestreden besluit komt voor vernietiging in aanmerking wegens strijd met artikel 7:12, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht.

6. Het Uwv wordt in de gelegenheid gesteld om binnen een termijn van zes weken na verzending van dit proces verbaal de FML aan te passen en (zo mogelijk) andere functies te duiden die passen binnen de mogelijkheden van appellant.

Waarvan proces-verbaal.

de griffier de voorzitter

(getekend) J.R. Baas (getekend) I.M.J. Hilhorst-Hagen

JL