Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2011:BU5102

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
03-11-2011
Datum publicatie
22-11-2011
Zaaknummer
10/4339 AW-V
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Ambtenarenrecht
Bijzondere kenmerken
Verzet
Inhoudsindicatie

Verzet niet-ontvankelijk. Verzetschrift ingediend na afloop van de verzetstermijn. Niet aannemelijk dat appellant gedurende de gehele verzetstermijn van 6 weken buiten staat was om zelf een (desnoods kort) verzetschrift in te dienen of dit door een ander te laten doen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

10/4339 AW-V

Centrale Raad van Beroep

Meervoudige kamer

U I T S P R A A K

als bedoeld in artikel 8:55, vijfde lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet in verband met het hoger beroep van:

[Appellant], wonende te [woonplaats] (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam van 24 juni 2010, 08/3043 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen

appellant

en

de Raad van bestuur van het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam (hierna: de raad van bestuur)

Datum uitspraak: 3 november 2011

I. PROCESVERLOOP

Bij uitspraak van 10 maart 2011, 10/4339 AW, als bedoeld in artikel 8:54 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet, heeft de Raad het door appellant ingestelde hoger beroep tegen de aangevallen uitspraak niet-ontvankelijk verklaard.

Tegen deze uitspraak heeft appellant verzet gedaan.

Het verzet is behandeld ter zitting van 22 september 2011. Appellant is verschenen. De raad van bestuur heeft zich niet laten vertegenwoordigen.

II. OVERWEGINGEN

1. De uitspraak waartegen verzet is gedaan, is op 17 maart 2011 aangetekend verzonden naar appellant. De laatste dag van de wettelijk gestelde verzetstermijn is daarom 28 april 2011. Het verzetschrift is eerst op 9 mei 2011, dus na afloop van de verzetstermijn, ter griffie van de Raad ontvangen.

2. Ten aanzien van een na afloop van de verzetstermijn ingediend verzetschrift blijft

niet-ontvankelijkverklaring op grond daarvan achterwege indien redelijkerwijs niet kan worden geoordeeld dat de indiener in verzuim is geweest.

3. De Raad is van oordeel dat de argumenten van appellant in het verzetschrift en ter zitting, die erop neerkomen dat hij tevergeefs op zoek is geweest naar juridische bijstand, niet kunnen leiden tot het oordeel dat hij niet in verzuim is geweest. Hiertoe heeft de Raad overwogen dat appellant niet aannemelijk heeft gemaakt dat hij gedurende de gehele verzetstermijn van 6 weken buiten staat was om zelf een (desnoods kort) verzetschrift in te dienen of dit door een ander te laten doen.

Gelet op het voorgaande dient het verzet niet-ontvankelijk te worden verklaard.

Voor een proceskostenveroordeling ziet de Raad geen aanleiding.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende:

Verklaart het verzet niet-ontvankelijk.

Deze uitspraak is gedaan door H.A.A.G Vermeulen als voorzitter en K. Zeilemaker en G.F. Walgemoed als leden, in tegenwoordigheid van K. Moaddine als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 3 november 2011.

(get.) H.A.A.G. Vermeulen.

K. Moaddine.

De griffier is buiten staat te tekenen.

HD