Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2011:BR4426

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
08-08-2011
Datum publicatie
09-08-2011
Zaaknummer
10-6807 AOW-V
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Verzet
Inhoudsindicatie

Verzet gegrond. De Raad komt tot het - nadere - oordeel dat het hogerberoepschrift tijdig is ingediend. Poststaking bij het einde van de beroepstermijn.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

10/6807 AOW-V

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

U I T S P R A A K

als bedoeld in artikel 8:55, vijfde lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet in verband met het hoger beroep van:

[appellant], wonende te [woonplaats], (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank Almelo van 27 oktober 2010, 09/629 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellant

en

de Raad van bestuur van de Sociale verzekeringsbank

Datum uitspraak: 8 augustus 2011

I. PROCESVERLOOP

Bij uitspraak als bedoeld in artikel 8:54 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet van 4 maart 2011 heeft de Raad het door appellant ingestelde hoger beroep tegen de aangevallen uitspraak niet-ontvankelijk verklaard.

Tegen de uitspraak van de Raad van 4 maart 2011 heeft appellant verzet gedaan.

II. OVERWEGINGEN

De uitspraak van de Raad van 4 maart 2011 berust op de overwegingen dat het hogerberoepschrift niet tijdig is ingediend, en dat redelijkerwijs niet kan worden geoordeeld dat appellant niet in verzuim is geweest.

De Raad heeft vastgesteld, en appellant heeft daar in het verzetschrift ook op gewezen, dat in verband met een staking bij TNT Post in de periode van (donderdag) 8 december 2010 tot en met (vrijdag) 10 december 2010 geen postverwerking en postbezorging hebben plaatsgevonden. Aangezien de enveloppe waarin het hogerberoepschrift per post is verzonden een poststempel bevat van (maandag) 13 december 2010, acht de Raad het aannemelijk dat appellant zijn hogerberoepschrift voor het einde van de beroepstermijn, die eindigde op (vrijdag) 9 december 2010, ter post heeft bezorgd. Nu het hogerberoepschrift vervolgens op (woensdag) 15 december 2010 bij de Raad is ontvangen, komt de Raad tot het - nadere - oordeel dat het hogerberoepschrift tijdig is ingediend.

Het verzet dient gegrond te worden verklaard.

Dit betekent dat de uitspraak van de Raad van 4 maart 2011 vervalt en dat het onderzoek wordt voortgezet in de stand waarin het zich bevond.

Van kosten waarop een veroordeling in de proceskosten van het verzet betrekking kan hebben, is niet gebleken.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende:

Verklaart het verzet gegrond.

Deze uitspraak is gedaan door T.G.M. Simons, in tegenwoordigheid van D.W.M. Kaldenhoven als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 8 augustus 2011.

(get.) T.G.M. Simons.

(get.) D.W.M. Kaldenhoven.