Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2011:BP8126

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
17-03-2011
Datum publicatie
18-03-2011
Zaaknummer
09/6351 AW
Rechtsgebieden
Ambtenarenrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Weigering besluit te herzien. De rechtbank heeft met de juiste toetsingsmaatstaf geoordeeld. De door appellant in hoger beroep ingezonden gegevens werpen geen nieuw licht op de zaak.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

09/6351 AW

Centrale Raad van Beroep

Meervoudige kamer

U I T S P R A A K

op het hoger beroep van:

[Appellant], wonende te [woonplaats], (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank ’s-Hertogenbosch van 26 oktober 2009, 08/2787 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellant

en

de Minister van Veiligheid en Justitie (hierna: minister)

Datum uitspraak: 17 maart 2011

I. PROCESVERLOOP

Appellant heeft hoger beroep ingesteld

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 3 februari 2011. Appellant is niet verschenen. De minister heeft zich laten vertegenwoordigen door mr. A.J. Verhagen, werkzaam bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

II. OVERWEGINGEN

1. Voor een uitvoerige en volledige weergave van de voor dit geding van belang zijnde feiten en omstandigheden verwijst de Raad naar de aangevallen uitspraak.

2.1. De Raad is van oordeel dat de rechtbank met de juiste toetsingsmaatstaf heeft geoordeeld over de houdbaarheid in rechte van het besluit van 14 juli 2008, waarbij is gehandhaafd de weigering om het besluit van 25 mei 2000 te herzien. De Raad sluit zich vervolgens ook aan bij de overwegingen van de rechtbank en haar oordeel dat het besluit van 14 juli 2008 in rechte stand kan houden.

2.2. De door appellant in hoger beroep ingezonden gegevens werpen geen nieuw licht op de zaak, omdat niet blijkt dat de beoordeling van de arbeidsdeskundige betrekking heeft op de situatie van appellant in 2000, die aanleiding vormde voor het verlenen van strafontslag.

3. De aangevallen uitspraak komt voor bevestiging in aanmerking en er is geen grond om toepassing te geven aan het bepaalde in artikel 8:75 van de Algemene wet bestuursrecht inzake vergoeding van proceskosten.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende:

Bevestigt de aangevallen uitspraak.

Deze uitspraak is gedaan door H.A.A.G. Vermeulen als voorzitter en M.C. Bruning en F.J.L. Pennings als leden, in tegenwoordigheid van I. Mos als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 17 maart 2011.

(get.) H.A.A.G. Vermeulen.

(get.) I. Mos.

HD