Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2010:BL7358

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
12-03-2010
Datum publicatie
15-03-2010
Zaaknummer
05-6102 WAO + 07-4510 WAO
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Afwijzing verzoek tot veroordeling van het Uwv in de proceskosten. De Raad ziet geen reden om tot een veroordeling in de proceskosten te komen, reeds omdat van proceshandelingen in deze procedure die voor vergoeding op grond van het Besluit proceskosten bestuursrecht in aanmerking, niet gesproken kan worden.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

05/6102 WAO en 07/4510 WAO

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

U I T S P R A A K

als bedoeld in artikel 8:75a van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet in verband met het hoger beroep van:

[appellante] (hierna: appellante),

tegen de uitspraak van de rechtbank Alkmaar van 3 oktober 2005, 05/620 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellante

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).

Datum uitspraak: 12 maart 2010

I. PROCESVERLOOP

Appellante heeft hoger beroep ingesteld.

Het Uwv heeft op 13 augustus 2009 een nieuwe beslissing op bezwaar genomen.

Bij brief van 12 oktober 2009 heeft mr. drs. M.P.J. Appelman, advocaat te Purmerend, namens appellante het hoger beroep ingetrokken en gelijktijdig aan de Raad verzocht het Uwv te veroordelen in de proceskosten.

Het Uwv heeft bij brief van 30 december 2009 aangegeven geen gebruik te maken van de gelegenheid een verweerschrift in te dienen.

Met toestemming van partijen heeft de Raad bepaald dat het onderzoek ter zitting achterwege blijft, waarna het onderzoek is gesloten.

II. OVERWEGINGEN

Artikel 8:75a, eerste lid, eerste volzin, van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bepaalt dat in geval van intrekking van het beroep omdat het bestuursorgaan geheel of gedeeltelijk aan de indiener van het beroepschrift is tegemoetgekomen, het bestuursorgaan op verzoek van de indiener bij afzonderlijke uitspraak met toepassing van artikel 8:75 van de Awb in de kosten kan worden veroordeeld. Ingevolge artikel 21 van de Beroepswet is deze bepaling van overeenkomstige toepassing op het hoger beroep.

De Raad stelt vast dat het hoger beroep is ingetrokken aangezien het Uwv met de gewijzigde beslissing op bezwaar van 13 augustus 2009 geheel aan de bezwaren van appellante is tegemoet gekomen.

Het Uwv heeft niet betwist dat aldus aan appellante is tegemoetgekomen.

De Raad ziet geen reden om tot een veroordeling in de proceskosten te komen, reeds omdat van proceshandelingen in deze procedure die voor vergoeding op grond van het Besluit proceskosten bestuursrecht in aanmerking, niet gesproken kan worden.

Voor vergoeding van het betaalde griffierecht in beroep en in hoger beroep kan appellante zich rechtstreeks tot het Uwv wenden.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende:

Wijst het verzoek tot veroordeling van het Uwv in de proceskosten af.

Deze uitspraak is gedaan door D.J. van der Vos, in tegenwoordigheid van C. Tersteeg als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 12 maart 2010.

(get.) D.J. van der Vos.

(get.) C. Tersteeg.

GdJ