Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2009:BK5717

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
09-11-2009
Datum publicatie
08-12-2009
Zaaknummer
09/141 WW-T e.a.
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Afwijzing verzoek om toepassing van artikel 8:25 van de Algemene wet bestuursrecht.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

09/141 WW-T e.a.

Centrale Raad van Beroep

Meervoudige kamer

BESLISSING

als bedoeld in artikel 21 van de Beroepswet in samenhang met artikel 8:25 van de Algemene wet bestuursrecht

betreffende de gedingen 09/141 WW e.a. tussen:

de in de bijlage bij de beslissing genoemde betrokkenen (hierna: betrokkenen)

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv)

Datum beslissing: 9 november 2009

I. INLEIDING

Bij brief van 4 november 2009 met bijlagen heeft H. van den Noort (hierna: Van den Noort) als gemachtigde van betrokkenen bezwaar gemaakt tegen de persoon van mevrouw L.A.P. ter Laak (hierna: Ter Laak) als gemachtigde van het Uwv.

Desgevraagd heeft mr. H.M. Schartman, teammanager Bezwaar en Beroep van het kantoor Hengelo van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen, bij brief van

6 november 2009 namens het Uwv een schriftelijke reactie gegeven op deze brief.

II. OVERWEGINGEN

Ingevolge artikel 8:25 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) in verbinding met artikel 21 van de Beroepswet kan de Raad bijstand of vertegenwoordiging door een persoon, die geen advocaat en procureur is en tegen wie ernstige bezwaren bestaan, weigeren. Het voorschrift strekt ertoe partijen te beschermen tegen gemachtigden of raadslieden van wie moet worden aangenomen dat hun optreden ernstige schade kan toebrengen.

Van den Noort heeft in zijn in rubriek I vermelde brief bezwaar gemaakt tegen het optreden van Ter Laak als gemachtigde van het Uwv en daarbij verwezen naar bij die brief gevoegde stukken.

Bij brief van 6 november 2009 heeft mr. Schartman aangegeven dat Ter Laak op generlei wijze betrokken is geweest bij welk onderzoek dan ook voorafgaande aan de bestreden beslissingen en ook overigens geen valide bezwaren te zien om Ter Laak als gemachtigde namens Uwv te laten optreden.

De Raad stelt voorop dat partijen in beginsel vrij zijn in de keuze van degenen aan wie zij de behartiging van hun belangen wensen toe te vertrouwen. Hij ziet in hetgeen door Van den Noort namens betrokkenen is aangevoerd geen redenen om toepassing te geven aan artikel 8:25 van de Awb, aangezien de door Van den Noort opgeworpen bedenkingen niet vallen binnen de termen van die bepaling.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Wijst het verzoek om toepassing van artikel 8:25 van de Algemene wet bestuursrecht af.

Deze beslissing is gegeven door G.A.J. van den Hurk als voorzitter en H.R. Rottier en B.M. van Dun als leden, in tegenwoordigheid van P. Boer als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 9 november 2009.

(get.) G.A.J. van den Hurk.

(get.) P. Boer.

HD