Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2009:BK1647

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
26-10-2009
Datum publicatie
04-11-2009
Zaaknummer
09/141 WW-W e.v.
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Het uitblijven van een reactie op verzoeken tot het opvragen van stukken is onvoldoende grond om de conclusie te trekken dat (ieder van) de gewraakte rechters niet onpartijdig zijn.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

Centrale Raad van Beroep

PROCES-VERBAAL

van de mondelinge uitspraak op 26 oktober 2009 van de

meervoudige kamer

Zitting hebben: J.G. Treffers, als voorzitter, K.J. Kraan en A.J. Schaap als leden, in tegenwoordigheid van griffier: I. Mos

nrs: 09/141 WW-W e.v. (genoemd in een bijlage bij het proces-verbaal)

Uitspraak op het verzoek op grond van artikel 18 van de Beroepswet in samenhang met artikel 8:15 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van [verzoeker], wonende te [woonplaats] om wraking van G.A.J. van den Hurk, H.G. Rottier en B.M. van Dun als rechters in de gedingen 09/141 WW e.v.

De Raad:

De beslissing luidt: Wijst het verzoek om wraking af.

Deze beslissing is gebaseerd op de volgende overwegingen:

Verzoeker heeft als motivering voor het verzoek om wraking aangevoerd dat hij twijfels heeft bij de onpartijdigheid van de rechters, omdat hij op zijn verzoeken aan de Raad om bij het UWV mandagenregisters op te vragen, telkens geen antwoord heeft gekregen. Naar de mening van verzoeker vormen deze mandagenregisters echter cruciaal bewijs, zodat het voor hem belangrijk is dat deze stukken worden opgevraagd.

In artikel 8:15 van de Awb is bepaald dat op verzoek van een partij, elk van de rechters die een zaak behandelen, kan worden gewraakt op grond van feiten of omstandigheden, waardoor de rechterlijke onpartijdigheid schade zou kunnen lijden. Een wrakingsgrond dient gelegen te zijn in feiten of omstandigheden die betrekking hebben op (de persoon van) de rechter die een zaak behandelt.

Het uitblijven van een reactie op verzoeken tot het opvragen van stukken is onvoldoende grond om de conclusie te trekken dat (ieder van) de gewraakte rechters niet onpartijdig zijn. Ook overigens is niet van gronden in de zin van artikel 8:15 van de Awb gebleken.

Voorts wordt op grond van artikel 8:18, vierde lid, van de Awb bepaald dat een volgend verzoek van verzoeker om wraking van deze rechters niet in behandeling wordt genomen.

Waarvan proces-verbaal.

Utrecht, 26 oktober 2009

De griffier. De fungerend voorzitter

(get.) I. Mos (get.) J.G. Treffers

Voor eensluidend afschrift

de griffier van de

Centrale Raad van Beroep.

HD

27.10

+B