Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2009:BK1225

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
23-10-2009
Datum publicatie
27-10-2009
Zaaknummer
08-4370 WIA
Rechtsgebieden
Civiel recht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Weigering WIA-uitkering. Onder verwijzing naar het door het Uwv ingediende verweerschrift van 1 september 2008 onderschrijft de Raad de overwegingen van de rechtbank en maakt deze tot de zijne. Hetgeen in hoger beroep naar voren is gebracht bevat naar zijn oordeel geen nieuwe gezichtspunten en geeft hem geen aanleiding de aangevallen uitspraak voor onjuist te houden.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

08/4370 WIA

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

U I T S P R A A K

op het hoger beroep van:

[Appellant], wonende te [woonplaats] (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank Roermond van 10 juli 2008, 07/1351 (hierna: de aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellant

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).

Datum uitspraak: 23 oktober 2009

I. PROCESVERLOOP

Namens appellant heeft mr. J.H.M. Verstraten, advocaat te Venlo, hoger beroep ingesteld.

Het Uwv heeft een verweerschrift ingediend.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 11 september 2009. Het Uwv heeft zich laten vertegenwoordigen door mr. L.H.J. Ambrosius, terwijl appellant, met voorafgaand bericht, niet is verschenen.

II. OVERWEGINGEN

1. Bij beslissing van 9 januari 2007 heeft het Uwv vastgesteld dat er voor appellant met ingang van 9 maart 2007 geen recht op een uitkering ingevolge de Wet WIA is ontstaan, onder overweging dat de mate van zijn arbeidsongeschiktheid met ingang van laatstgenoemde datum minder dan 35% was.

2.1. Bij de aangevallen uitspraak heeft de rechtbank Roermond ongegrond verklaard het beroep tegen de beslissing op bezwaar van 6 augustus 2007 (hierna: het bestreden besluit), waarbij het primaire besluit was gehandhaafd.

2.2. Wat betreft de medische kant heeft de rechtbank -gelet op alle voorhanden medische gegevens- geen aanknopingspunten gevonden om de eindconclusies van het (bezwaar)verzekeringsgeneeskundig onderzoek in twijfel te trekken. De informatie van de behandelende sector is uitdrukkelijk en in voldoende mate in de beoordeling meegenomen. Ook de arbeidskundige beoordeling heeft plaatsgevonden in overeenstemming met het Schattingsbesluit arbeidsongeschiktheidswetten en de anderszins daaraan te stellen eisen, aldus het oordeel van de rechtbank.

3. In hoger beroep heeft appellant zijn reeds eerder naar voren gebrachte grieven herhaald, waarbij medisch de nadruk is gelegd op de ernstige multidisciplinaire problematiek, en arbeidskundig dat hij analfabeet is waardoor het merendeel van de functies, vanwege de ernstige belemmeringen die hij daardoor ondervindt in zijn arbeidsmogelijkheden, voor appellant niet haalbaar is.

4.1. De Raad oordeelt als volgt.

4.2. Onder verwijzing naar het door het Uwv ingediende verweerschrift van 1 september 2008 onderschrijft de Raad de overwegingen van de rechtbank en maakt deze tot de zijne. Hetgeen in hoger beroep naar voren is gebracht bevat naar zijn oordeel geen nieuwe gezichtspunten en geeft hem geen aanleiding de aangevallen uitspraak voor onjuist te houden.

4.3. De aangevallen uitspraak zal derhalve worden bevestigd.

5. De Raad acht geen termen aanwezig om toepassing te geven aan artikel 8:75 van de Algemene wet bestuursrecht.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep,

Recht doende:

Bevestigt de aangevallen uitspraak.

Deze uitspraak is gedaan door D.J. van der Vos, in tegenwoordigheid van A.C.A. Wit als griffier. De beslissing is uitgesproken in het openbaar op 23 oktober 2009.

(get.) D.J. van der Vos.

(get.) A.C.A. Wit.

TM