Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2009:BJ0149

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
25-06-2009
Datum publicatie
29-06-2009
Zaaknummer
06-4245 AW
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Ambtenarenrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Toewijzing verzoek om proceskosten veroordeling .De Raad aanleiding om gedaagde te veroordelen in de kosten die appellant in verband met de behandeling van het beroep redelijkerwijs heeft moeten maken. De proceskosten worden, ingevolge het Besluit proceskosten bestuursrecht, begroot op € 80,50 in hoger beroep.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

06/4245 AW

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

U I T S P R A A K

als bedoeld in artikel 8:75a van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 17 van de Beroepswet in het geding tussen:

[Appellant], wonende te [woonplaats] (hierna: appellant),

en

de Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (hierna: de Minister)

Datum uitspraak: 25 juni 2009

I. PROCESVERLOOP

Namens appellant heeft mr. I.E. Elgersma, werkzaam bij DAS rechtsbijstand te Arnhem, beroep ingesteld wegens het niet tijdig nemen van een nieuw besluit ter uitvoering van de uitspraak van de rechtbank Arnhem van 16 maart 2006, nr. 05/318. De Raad heeft dit beroep, met overeenkomstige toepassing van artikel 6:19, in samenhang met artikel 6:24 van de Awb, betrokken bij het door gemachtigde van appellant ingestelde hoger beroep tegen genoemde uitspraak van de rechtbank Arnhem.

De gemachtigde van appellant heeft bij schrijven van 21 februari 2008 het beroep ingetrokken en gelijktijdig aan de Raad verzocht de Minister te veroordelen in de proceskosten.

De minister heeft geen gebruik gemaakt van de gelegenheid een verweerschrift in te dienen.

Met toestemming van partijen heeft de Raad bepaald dat het onderzoek ter zitting achterwege blijft, waarna het onderzoek is gesloten.

II. OVERWEGINGEN

Artikel 8:75a, eerste lid, eerste volzin, van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) bepaalt dat in geval van intrekking van het beroep omdat het bestuursorgaan geheel of gedeeltelijk aan de indiener van het beroepschrift is tegemoetgekomen, het bestuurs-orgaan op verzoek van de indiener bij afzonderlijke uitspaak met toepassing van artikel 8:75 van de Awb in de kosten kan worden veroordeeld.

De Raad stelt vast dat appellant het beroep heeft ingetrokken nadat de minister op 24 september 2007 een gewijzigde beslissing op bezwaar heeft genomen waarbij volledig tegemoet komt aan appellant, en dat namens appellant een verzoek om veroordeling in de proceskosten is gedaan.

Hierin ziet de Raad aanleiding om gedaagde te veroordelen in de kosten die appellant in verband met de behandeling van het beroep redelijkerwijs heeft moeten maken. De proceskosten worden, ingevolge het Besluit proceskosten bestuursrecht, begroot op € 80,50 in hoger beroep.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende:

Veroordeelt de minister in de kosten van appellant tot een bedrag van € 80,50, te betalen door de Staat der Nederlanden.

Deze uitspraak is gedaan door K.J. Kraan. De beslissing is, in tegenwoordigheid van P.N. Rijnsewijn als griffier, uitgesproken in het openbaar op 25 juni 2009.

(get.) K.J. Kraan.

(get.) P.N. Rijnsewijn.

HD