Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2009:BH4759

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
04-03-2009
Datum publicatie
10-03-2009
Zaaknummer
08-5925 WSF-V
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Verzet
Inhoudsindicatie

Verzet gegrond verklaard. Tijdigheid hoger beroepschrift, ingediend per fax. Niet alle faxjournaals van bewuste dag meer beschikbaar. Nu een stuk in het geding is gebracht op grond waarvan ten minste aannemelijk kan worden geacht dat op de bewuste datum en tijd een dergelijk faxbericht aan de Raad is verzonden, dient appellant het voordeel van de twijfel te krijgen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
BA 2009/89
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

08/5925 WSF-V

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

U I T S P R A A K

als bedoeld in artikel 8:55, vijfde lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet in verband met het hoger beroep van:

[Appellant], wonende te [woonplaats] (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank Maastricht van 26 augustus 2008, 08/617 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellant

en

de hoofddirectie van de Informatie Beheer Groep

Datum uitspraak: 4 maart 2009

I. PROCESVERLOOP

Bij uitspraak als bedoeld in artikel 8:54 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet van 12 december 2008 heeft de Raad het namens appellant door [S.], wonende te [woonplaats], ingestelde hoger beroep tegen de aangevallen uitspraak niet-ontvankelijk verklaard.

Tegen de uitspraak van de Raad van 12 december 2008 heeft [S.] namens appellant verzet gedaan.

II. OVERWEGINGEN

De uitspraak van de Raad van 12 december 2008 berust op de overwegingen dat het hoger-beroepschrift niet tijdig is ingediend, en dat redelijkerwijs niet kan worden geoordeeld dat appellant niet in verzuim is geweest.

Naar aanleiding van hetgeen namens appellant in verzet naar voren is gebracht, is binnen de Raad een nader onderzoek ingesteld. Daarbij is vastgesteld dat niet van alle - drie - de secties binnen de Raad de faxjournaals van oktober 2008 nog beschikbaar zijn. Dit betekent dat niet (meer) kan worden nagegaan of op 2 oktober 2008, om 1.34 uur, bij de Raad een faxbericht van [S.] is ontvangen. Nu namens appellant een stuk in het geding is gebracht op grond waarvan ten minste aannemelijk kan worden geacht dat op die datum en op dat tijdstip een dergelijk faxbericht aan de Raad is verzonden, dient appellant het voordeel van de twijfel te krijgen. Aangezien de termijn voor het indienen van een hoger-beroepschrift eindigde op 7 oktober 2008, moet er daarom van worden uitgegaan dat wel tijdig een hoger-beroepschrift is ingediend.

In die omstandigheden dient het verzet gegrond te worden verklaard.

Dit betekent dat de uitspraak van de Raad van 12 december 2008 vervalt en dat het onderzoek wordt voortgezet in de stand waarin het zich bevond.

Van kosten van appellant waarop een veroordeling in de proceskosten van het verzet betrekking kan hebben, is de Raad niet gebleken.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende:

Verklaart het verzet gegrond.

Deze uitspraak is gedaan door T.G.M. Simons. De beslissing is, in tegenwoordigheid van R.L. Rijnen als griffier, uitgesproken in het openbaar op 4 maart 2009.

(get.) T.G.M. Simons.

(get.) R.L. Rijnen.

KR