Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2009:BH1646

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
23-01-2009
Datum publicatie
03-02-2009
Zaaknummer
08-4815 ZW
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Niet-ontvankelijk verklaring hoger beroep. Nieuw besluit op bezwaar komt geheel tegemoet aan het beroep van appellant. Tussen partijen bestaat, gezien de inhoud van dit besluit, geen geschil meer. Veroordeling proceskosten.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

08/4815 ZW

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

U I T S P R A A K

[Appellant], wonende te [woonplaats] (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank Leeuwarden van 7 juli 2008, 07/2925 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellant

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).

Datum uitspraak: 23 januari 2009

I. PROCESVERLOOP

Namens appellant heeft mr. B. van Dijk, advocaat te Groningen hoger beroep ingesteld tegen de aangevallen uitspraak.

Het Uwv heeft op 15 oktober 2008 een nieuwe beslissing op bezwaar genomen.

In reactie hierop heeft mr. J.S. Özsaran, kantoorgenoot van mr. B. van Dijk, bij brief van 11 november 2008 de Raad meegedeeld de procedure over te nemen, met tevens het verzoek het Uwv te veroordelen in de proceskosten en het griffierecht.

Bij brief van 8 december 2008 heeft mr. Özsaran, voornoemd, de Raad tevens verzocht om vergoeding van de kosten in beroep.

Met toestemming van partijen heeft de Raad bepaald dat het onderzoek ter zitting achterwege blijft, waarna het onderzoek is gesloten.

II. OVERWEGINGEN

1. Met het besluit van 15 oktober 2008 heeft het Uwv opnieuw op het bezwaar van appellant beslist. Dit besluit komt geheel tegemoet aan het beroep van appellant. Tussen partijen bestaat, gezien de inhoud van dit besluit, geen geschil meer. Derhalve heeft appellant geen belang meer bij een oordeel van de Raad over de aangevallen uitspraak. Het hoger beroep zal dan ook niet-ontvankelijk worden verklaard.

2. De Raad ziet aanleiding om het Uwv te veroordelen in de kosten die appellant in verband met de behandeling van het hoger beroep redelijkerwijs heeft moeten maken. De Raad stelt vast dat, aangezien de rechtbank bij de aangevallen uitspraak reeds heeft beslist ten aanzien van de proceskosten die aan de zijde van appellant zijn gevallen in verband met de procedure in beroep, hier slechts de in hoger beroep gemaakte kosten ter beoordeling staan. Deze proceskosten worden ingevolge het Besluit proceskosten bestuursrecht begroot op € 322,- voor verleende rechtsbijstand in hoger beroep.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende:

Verklaart het hoger beroep niet-ontvankelijk;

Veroordeelt de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen in de kosten van appellant tot een bedrag van € 322,- te betalen door Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen;

Bepaalt dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen aan appellant het door hem in beroep en in hoger beroep betaalde griffierecht van in totaal € 146,- vergoedt.

Deze uitspraak is gedaan door D.J. van der Vos. De beslissing is, in tegenwoordigheid van M.D.F. de Moor als griffier, uitgesproken in het openbaar op 23 januari 2009.

(get.) D.J. van der Vos

(get.) M.D.F. de Moor

JL