Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2008:BG8876

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
05-12-2008
Datum publicatie
06-01-2009
Zaaknummer
07-3382 WAO
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Proces-verbaal
Inhoudsindicatie

Procesverbaal. De kennisgeving voor de zitting bij de rechtbank heeft betrokkene niet bereikt. Gegevens daaromtrent zijn inmiddels vernietigd. De Raad houdt het ervoor dat betrokkene niet is uitgenodigd voor de zitting bij de rechtbank, zodat de aangevallen uitspraak in strijd met de wet is gedaan. Overeenkomstig het uitdrukkelijk verzoek van appellant ziet de Raad aanleiding de aangevallen uitspraak te vernietigen en de zaak terug te wijzen naar de rechtbank.

Wetsverwijzingen
Algemene wet bestuursrecht
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

P R O C E S - V E R B A A L

van de mondelinge uitspraak op 5 december 2008

CENTRALE RAAD VAN BEROEP

Enkelvoudige kamer

Zitting heeft: R.C. Stam, als voorzitter,

griffier: C. Dierdorp.

4e Zaak, reg.nr: 07/3382 WAO

Inzake: [Naam appellant], wonende te [woonplaats], appellant,

tegen

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen, hierna: het Uwv,

[Naam appellant] is ter zitting verschenen, bijgestaan door mr. H. Ensing, advocaat te ’s-Gravenhage.

Het Uwv is ter zitting verschenen bij zijn gemachtigde M. de Graaff.

MOTIVERING

Namens appellant heeft mr. H. Ensing hoger beroep ingesteld tegen de tussen partijen gewezen uitspraak van de rechtbank ’s-Gravenhage van 26 april 2007, 06/5191. Hierbij is het beroep, dat zich richt tegen het ter uitvoering van de Wet op de arbeidsongschiktheidsverzekering (WAO) op 15 mei 2006 door het Uwv genomen besluit, ongegrond verklaard.

Appellant heeft in hoger beroep onder meer aangevoerd dat hem de kennisgeving voor de zitting bij de rechtbank niet heeft bereikt. Op verzoek van de Raad heeft de griffier van de rechtbank navraag gedaan bij TNT Post naar de bezorging van de aangetekend verzonden kennisgeving. Daaruit is naar voren gekomen dat deze gegevens inmiddels zijn vernietigd.

De Raad moet het er daarom voor houden dat appellant niet is uitgenodigd voor de zitting bij de rechtbank, zodat de aangevallen uitspraak in strijd met de wet is gedaan. Overeenkomstig het uitdrukkelijk verzoek van appellant ziet de Raad aanleiding de aangevallen uitspraak te vernietigen en de zaak terug te wijzen naar de rechtbank.

De Raad acht termen aanwezig om op grond van artikel 8:75 van de Algemene wet bestuursrecht het Uwv te veroordelen in de proceskosten van appellant in hoger beroep.

07/3382 WAO

BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep,

Recht doende:

Vernietigt de aangevallen uispraak;

Wijst de zaak terug naar de rechtbank ’s-Gravenhage;

Veroordeelt de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen in de proceskosten van appellant in hoger beroep tot een bedrag groot € 644,- voor verleende rechtsbijstand, te betalen door het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen aan de griffier van de Raad;

Bepaalt dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen aan appellant het in hoger beroep betaalde griffierecht ad € 106,- vergoedt.

Waarvan proces-verbaal.

Utrecht, 5 december 2008

De griffier De fungerend voorzitter

C. Dierdorp R.C. Stam

Voor eensluidend afschrift

de griffier van de

Centrale Raad van Beroep.

TM