Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2008:BD6167

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
26-06-2008
Datum publicatie
03-07-2008
Zaaknummer
04-7326 AAW-WAO + 04-7329 AAW-WAO
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Intrekking door betrokkene, hoewel niet geheel tegemoet gekomen aan hetgeen hij in hoger beroep heeft aangevoerd. Afwijzing verzoek proceskostenvergoeding.

Wetsverwijzingen
Burgerlijk Wetboek Boek 6
Burgerlijk Wetboek Boek 6 162
Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
JOR 2008/221
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

04/7326 AAW/WAO

04/7329 AAW/WAO

Centrale Raad van Beroep

U I T S P R A A K

als bedoeld in artikel 8:75a van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet in verband met het hoger beroep van:

[appellant] (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank ’s-Gravenhage van 18 november 2004, 02/3526 en 02/3528 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellant

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: het Uwv).

Datum uitspraak: 26 juni 2008

I. PROCESVERLOOP

Namens appellant heeft mr. W.J. Nijland, advocaat te ’s-Gravenhage, hoger beroep ingesteld tegen de aangevallen uitspraak.

Bij schrijven van 5 september 2007 deelt het Uwv mede dat er geen terug te vorderen bedragen meer resteren met betrekking tot appellant.

Bij brief van 8 januari 2008 heeft mr. Nijland, voornoemd, namens appellant het hoger beroep ingetrokken en gelijktijdig aan de Raad verzocht het Uwv te veroordelen in de proceskosten.

Het Uwv heeft gebruik gemaakt van de gelegenheid een verweerschrift in te dienen.

Met toestemming van partijen heeft de Raad bepaald dat het onderzoek ter zitting achterwege blijft, waarna het onderzoek is gesloten.

II. OVERWEGINGEN

Artikel 8:75a, eerste lid, eerste volzin, van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) bepaalt dat in geval van intrekking van het beroep omdat het bestuursorgaan geheel of gedeeltelijk aan de indiener van het beroepschrift is tegemoetgekomen, het bestuursorgaan op verzoek van de indiener bij afzonderlijke uitspraak met toepassing van artikel 8:75 van de Awb in de kosten kan worden veroordeeld.

De Raad stelt vast dat de gemachtigde van appellant het hoger beroep heeft ingetrokken en dat namens appellant een verzoek om veroordeling van het Uwv in de proceskosten van appellant is gedaan. Aan de intrekking van het hoger beroep ligt de mededeling van het Uwv van 5 september 2007 ten grondslag. Hierin gaf het Uwv aan dat er ter zake van appellant geen terug te vorderen bedragen meer resteren.

Het Uwv heeft zich in zijn brief van 5 september 2007 op het standpunt gesteld dat niet geheel of gedeeltelijk tegemoet is gekomen aan de bezwaren van appellant. Het Uwv heeft daartoe angevoerd dat het (hoger) beroep van appellant zich met name richt tegen de aangevallen uitspraak voor zover daarin het beroep van appellant ongegrond wordt verklaard. Hierdoor is er geen veroordeling van het Uwv in de proceskosten van appellant mogelijk.

De Raad stelt vast dat het hoger beroep van appellant is gericht tegen hetgeen de rechtbank heeft overwogen ten aanzien van de herziening van de WW-uitkering en de weigering van een WAO-uitkering. Voorts zijn namens appellant nog enige opmerkingen gemaakt ten aanzien van de overwegingen ten overvloede van de rechtbank. Vastgesteld moet worden dat het Uwv bij de brief van 5 september 2007 niet geheel of gedeeltelijk is tegemoet gekomen aan hetgeen appellant in hoger beroep heeft gesteld. Kennelijk is voor hem uitsluitend de mededeling van het Uwv dat er geen terug te vorderen bedrag meer resteert aanleiding geweest het hoger beroep in te trekken. Onder deze omstandigheden is geen sprake van een tegemoetkomen als bedoeld in artikel 8:75a van de Awb. Dit betekent dat het verzoek om een proceskostenvergoeding afgewezen dient te worden.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende;

Wijst het verzoek om een proceskostenveroordeling af.

Deze uitspraak is gedaan door T.L. de Vries. De beslissing is, in tegenwoordigheid van A. Badermann als griffier, uitgesproken in het openbaar op 26 juni 2008.

(get.) T.L. de Vries.

(get.) A. Badermann.

IJ