Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2008:BD5735

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
26-06-2008
Datum publicatie
30-06-2008
Zaaknummer
06-4309 AKW
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Geen recht meer op kinderbijslag: niet voldaan aan het vereiste om in verband met onderwijs of een beroepsopleiding lessen of stages te volgen gedurende gemiddeld ten minste 213 klokuren per kwartaal.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

06/4309 AKW

Centrale Raad van Beroep

Meervoudige kamer

U I T S P R A A K

op het hoger beroep van:

[appellant], Marokko (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 10 juli 2006, 05/1169 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellant

en

de Raad van bestuur van de Sociale verzekeringsbank (hierna: de Svb).

Datum uitspraak: 26 juni 2008

I. PROCESVERLOOP

Appellant heeft hoger beroep ingesteld.

De Svb heeft een verweerschrift ingediend.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 15 mei 2008. Appellant is niet verschenen. De Svb heeft zich laten vertegenwoordigen door J.Y. van den Berg.

II. OVERWEGINGEN

Voor een uitgebreid overzicht van de voor dit geding van belang zijnde feiten en omstandigheden en relevante wet- en regelgeving verwijst de Raad naar de aangevallen uitspraak. De Raad volstaat met het volgende.

Bij besluit van 22 oktober 2004 is vastgesteld dat appellant met ingang van het vierde kwartaal van 2004 voor zijn 17-jarige zoon [B.] geen recht meer op kinderbijslag heeft. Dit besluit is gebaseerd op de grond dat uit de door appellant naar de Svb gestuurde schoolverklaring betreffende [B.] bleek, dat [B.] niet (langer) in verband met onderwijs of een beroepsopleiding lessen of stages volgde gedurende gemiddeld ten minste 213 klokuren per kwartaal, zoals ingevolge artikel 7, tweede lid, aanhef en onder a, van de Algemene kinderbijslagwet voor het recht op kinderbijslag voor kinderen van 16 en 17 jaar is vereist.

Bij besluit van 18 januari 2005 (hierna: het bestreden besluit) is het bezwaar van appellant tegen het besluit van de Svb van 22 oktober 2004 ongegrond verklaard.

De Raad overweegt als volgt.

Appellant heeft ook in hoger beroep geen nadere stukken overgelegd waaruit blijkt dat [B.] met ingang van het vierde kwartaal van 2004 nog wel voldeed aan de eis van een gemiddeld aantal van 213 klokuren per kwartaal. Voorts is gesteld noch gebleken dat [B.] valt onder één van de uitzonderingen op de klokureneis als genoemd in artikel 21, eerste lid, Regeling klokuren 1998. Gelet hierop onderschrijft de Raad het in de aangevallen uitspraak vervatte oordeel in zijn geheel.

De Raad ziet geen aanleiding om een partij te veroordelen in de proceskosten.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende:

Bevestigt de aangevallen uitspraak.

Deze uitspraak is gedaan door M.M. van der Kade als voorzitter en H.J. Simon en H.J. de Mooij als leden. De beslissing is, in tegenwoordigheid van C. de Blaeij als griffier, uitgesproken in het openbaar op 26 juni 2008.

(get.) M.M. van der Kade.

(get.) C. de Blaeij.

OA