Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2008:BC6522

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
12-03-2008
Datum publicatie
14-03-2008
Zaaknummer
05-6674 WAO
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Uwv teruggekomen van bestreden besluit.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

05/6674 WAO

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

U I T S P R A A K

op het hoger beroep van:

[Appellant] (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank Breda van 21 oktober 2005, 05/1258 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen

appellant

en

de Raad van Bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).

Datum uitspraak: 12 maart 2008

I. PROCESVERLOOP

Appellant heeft hoger beroep ingesteld.

Het Uwv heeft een verweerschrift ingediend.

Met toestemming van partijen heeft de Raad bepaald dat het onderzoek ter zitting achterwege blijft, waarna het onderzoek is gesloten.

II. OVERWEGINGEN

Bij besluit van 17 september 2004 heeft het Uwv besloten de aan appellant toegekende uitkering ingevolge de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO), die werd berekend naar een mate van arbeidsongeschiktheid van 45 tot 55%, ongewijzigd voort te zetten. Bij besluit van 17 maart 2005 (hierna: bestreden besluit ) heeft het Uwv het bezwaar van appellant tegen het besluit van 17 september 2004 gegrond verklaard in zoverre dat de WAO-uitkering met ingang van 11 december 2003 wordt herzien naar de arbeidsongeschiktheidsklasse 55 tot 65%. Daarbij is tevens een maatregel opgelegd van 20% gedurende 16 weken.

Het Uwv heeft bij brief van 5 juni 2007 te kennen gegeven het in het bestreden besluit van 17 maart 2005 vervatte standpunt niet langer te handhaven. Uit deze brief blijkt dat het Uwv appellant vanaf de datum in geding, te weten 11 december 2003, zonder maatregel volledig arbeidsongeschikt acht. Hieruit kan naar het oordeel van de Raad geconcludeerd worden dat het bestreden besluit moet worden vernietigd. Ook de aangevallen uitspraak, waarbij het bestreden besluit in stand is gelaten, komt deswege in aanmerking voor vernietiging.

Ten overvloede merkt de Raad, naar aanleiding van appellants grief omtrent zijn maatman, op dat het Uwv bij de vaststelling van de maatman een urenomvang van 59 uur per week heeft gehanteerd.

De Raad acht geen termen aanwezig om toepassing te geven aan artikel 8:75 van de Algemene wet bestuursrecht.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep,

Recht doende:

Vernietigt de aangevallen uitspraak;

Verklaart het beroep tegen het bestreden besluit, voorzover daarbij de WAO-uitkering met ingang van 11 december 2003 is vastgesteld naar 55 tot 65% arbeidsongeschiktheid, gegrond en vernietigt het bestreden besluit in zoverre;

Bepaalt dat de Raad van Bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen in zoverre een nieuw besluit op bezwaar neemt;

Bepaalt dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen aan appellant het door hem in eerste aanleg en in hoger beroep betaalde griffierechten van in totaal € 140,-- vergoedt.

Deze uitspraak is gedaan door Ch. van Voorst. De beslissing is, in tegenwoordigheid van J. Verrips als griffier, uitgesproken in het openbaar op 12 maart 2008.

(get.) Ch. van Voorst.

(get.) J. Verrips.

TM