Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2007:BB2101

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
21-08-2007
Datum publicatie
23-08-2007
Zaaknummer
05-5559 WAO
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Schatting WAO. Juitstheid belastbaarheid. Geschiktheid geselecteerde functies.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

05/5559 WAO

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

U I T S P R A A K

op het hoger beroep van:

[Appellant],

tegen de uitspraak van de rechtbank 's-Gravenhage van 28 juli 2005, 05/45 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellant

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).

Datum uitspraak: 21 augustus 2007

I. PROCESVERLOOP

Appellant heeft hoger beroep ingesteld. Mr. I.G.M. van Gorkum, advocaat te 's-Gravenhage, heeft als gemachtigde van appellant een aanvullend beroepschrift ingediend.

Het Uwv heeft een verweerschrift ingediend.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 31 juli 2007. Appellant is verschenen, bijgestaan door mr. Van Gorkum. Het Uwv heeft zich laten vertegenwoordigen door J.M.W. Beers.

II. OVERWEGINGEN

Bij besluit van 7 april 2004 heeft het Uwv de uitkering ingevolge de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO) van appellant met ingang van 24 april 2004 herzien en vastgesteld naar een mate van arbeidsongeschiktheid van 15 tot 25%.

Appellants bezwaar tegen dit besluit is bij besluit van 25 november 2004, verder: het bestreden besluit, ongegrond verklaard.

De rechtbank heeft geoordeeld dat de belastbaarheid van appellant juist is vastgesteld en dat de geselecteerde functies voor appellant in medisch opzicht geschikt zijn.

Hetgeen van de zijde van appellant in hoger beroep is aangevoerd, geeft de Raad geen aanleiding de aangevallen uitspraak rechtens voor onjuist te houden.

De grieven die van de zijde van appellant zijn aangevoerd tegen de medische beoordeling worden niet of nauwelijks ondersteund door medische gegevens. De in hoger beroep overgelegde gegevens van de behandelend orthopedisch chirurg V.J. Rudolphy hebben geen betrekking op de datum in geding, 24 april 2004, en werpen ook geen ander licht op appellants belastbaarheid op die datum.

De grieven die in het aanvullend beroepschrift zijn aangevoerd tegen de vastgestelde belastbaarheid en de geschiktheid in medisch opzicht van de geselecteerde functies zijn in de brief van het Uwv van 17 maart 2006 uitvoerig weersproken. Ook de motivering waarom appellants opleidingsniveau voldoende is om de geselecteerde functies te kunnen vervullen is de Raad alleszins overtuigend voorgekomen. Met de inhoud van de hiervoor genoemde brief kan de Raad zich verenigen.

De ter zitting van de Raad opgeworpen grief met betrekking tot het onderzoek door de primaire verzekeringsarts verwerpt de Raad. Uit de gedingstukken blijkt dat de verzekeringsarts I. Daoud-Oskamp op 19 januari 2004 uitvoerig eigen onderzoek heeft gedaan. Vervolgens heeft zij informatie opgevraagd bij de huisarts, die niet heeft gereageerd en bij de reumatoloog dr. M.L. Westedt, die wel heeft gereageerd. Daarna heeft de verzekeringsarts Daoud-Oskamp aanvullend gerapporteerd en uiteengezet waarom de Functionele Mogelijkheden Lijst (FML), die in afwachting van de gevraagde inlichtingen was opgesteld, niet behoefde te worden aangepast.

De grief dat appellants knieklachten onvoldoende zijn gehonoreerd in de opgestelde FML verwerpt de Raad eveneens. Het moge zo zijn dat appellant in augustus 2005 vanwege een knieoperatie in de Ziektewet is geaccepteerd maar daar staat tegenover dat de behandelend reumatoloog op 19 februari 2004, kort voor de datum die nu in geding is, aan de verzekeringsarts Daoud-Oskamp schrijft dat bij recent onderzoek op de polikliniek geen afwijkingen meer werden gezien aan de knieƫn.

Ten slotte overweegt de Raad dat voor hem niet is komen vast te staan dat appellant op de datum in geding, 24 april 2004, om medische redenen aangewezen was op een auto met automatische transmissie. De verzekeringsarts Daoud-Oskamp heeft aangegeven dat zij dat gezien haar onderzoeksbevindingen niet noodzakelijk acht. Van de zijde van appellant is geen enkel medisch gegeven ingebracht dat in een andere richting wijst.

Uit het vorenstaande volgt dat de aangevallen uitspraak voor bevestiging in aanmerking komt.

De Raad acht geen termen aanwezig om toepassing te geven aan artikel 8:75 van de Algemene wet bestuursrecht.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep,

Recht doende:

Bevestigt de aangevallen uitspraak.

Deze uitspraak is gedaan door K.J.S. Spaas. De beslissing is, in tegenwoordigheid van M. Gunter als griffier, uitgesproken in het openbaar op 21 augustus 2007.

(get.) K.J.S. Spaas.

(get.) M. Gunter.

SSw