Feedback

Gevonden zoektermen

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2007:BB1597

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
10-08-2007
Datum publicatie
13-08-2007
Zaaknummer
06-6126 WAO
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Vergoeding van kosten medische rapportage in beroep.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

06/6126 WAO

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

U I T S P R A A K

op het hoger beroep van:

[A. te B. ] (hierna: appellante),

tegen de uitspraak van de rechtbank Utrecht van 12 september 2006, 05/2402 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellante

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).

Datum uitspraak: 10 augustus 2007

I. PROCESVERLOOP

Namens appellante heeft J.R. Beukema, werkzaam bij Juricon Adviesgroep B.V. te Assen, hoger beroep ingesteld.

Het Uwv heeft een verweerschrift ingediend.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 29 juni 2007. Appellante en het Uwv zijn, na berichtgeving, niet verschenen.

II. OVERWEGINGEN

Bij de aangevallen uitspraak heeft de rechtbank het beroep tegen het besluit op bezwaar van 18 juli 2005 van het Uwv gegrond verklaard en dit besluit vernietigd, waarbij zij heeft bepaald dat het Uwv een nieuw besluit op het bezwaarschrift van appellante dient te nemen. Voorts heeft zij bepaald dat het Uwv het door appellante betaalde griffierecht ad € 37,- alsmede de proceskosten ten bedrage van € 644,- aan appellante dient te vergoeden.

In hoger beroep is namens appellante aangevoerd dat de rechtbank ten onrechte niet is ingegaan op haar verzoek om het Uwv te veroordelen in de kosten die zij in eerste aanleg heeft gemaakt in verband met een rapportage betreffende neuropsychologische screening door psycholoog/psychotherapeut Van der Zwaag ad € 475,- respectievelijk een vervolgrapportage van Van der Zwaag, voornoemd, ad € 150,-.

De Raad is van oordeel dat het hoger beroep slaagt. Op grond van het bepaalde in artikel 8:75, juncto artikel 8:36, lid 2, van de Algemene wet bestuursrecht, nader uitgewerkt in het Besluit proceskosten bestuursrecht en in het Besluit tarieven in strafzaken 2003, dient het Uwv de door appellante in eerste aanleg redelijkerwijs gemaakte kosten in verband met de expertise van bovengenoemde psycholoog ten bedrage van € 625,- alsnog geheel te vergoeden. Voorts acht de Raad termen aanwezig om in hoger beroep de proceskosten van appellante vast te stellen op 1 punt met als wegingsfactor 0,5, hetgeen leidt tot een bedrag van € 161,-.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep,

Recht doende:

Vernietigt de aangevallen uitspraak voor zover aangevochten;

Veroordeelt de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen in de proceskosten van appellante ten bedrage van in totaal € 791,-, bestaande uit een bedrag van € 625,- in eerste aanleg en een bedrag van € 161,- in hoger beroep, te betalen door het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen;

Bepaalt dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen het door appellante betaalde griffierecht in hoger beroep ad € 105,- aan haar vergoedt.

Deze uitspraak is gedaan door J. Brand. De beslissing is, in tegenwoordigheid van N.E. Nijdam als griffier, uitgesproken in het openbaar op 10 augustus 2007.

(get.) J. Brand.

(get.) N.E. Nijdam.

DK