Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2007:BA4453

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
03-05-2007
Datum publicatie
04-05-2007
Zaaknummer
05-2534 AKW
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Hoger beroep niet-ontvankelijk. Betrokkene heeft geen procesbelang meer nu de Svb volledig aan de bezwaren van betrokkene tegemoet is gekomen.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

05/2534 AKW

Centrale Raad van Beroep

Meervoudige kamer

U I T S P R A A K

op het hoger beroep van:

[appellant] (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 14 maart 2005, 03/2963 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen

appellant

en

de Raad van bestuur van de Sociale verzekeringsbank (hierna: Svb).

Datum uitspraak: 3 mei 2007

I. PROCESVERLOOP

Appellant heeft hoger beroep ingesteld.

De Svb heeft een verweerschrift ingediend.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 2 maart 2007. Appellant is daar niet verschenen. De Svb heeft zich laten vertegenwoordigen door mr. K. Verbeek en

J.Y. van den Berg. De Raad heeft vervolgens het onderzoek ter zitting geschorst.

Bij faxbericht van 2 april 2007 heeft de Svb nieuwe besluiten op bezwaar van

2 april 2007 ingezonden.

Het onderzoek ter zitting is opnieuw aangevangen op 12 april 2007. Appellant is daar niet verschenen. De Svb heeft zich laten vertegenwoordigen door J.Y. van den Berg.

II. OVERWEGINGEN

Met ingang van 1 januari 2003 zijn de artikelen 3, 4 en 5 van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen, voorzover het betreft de Sociale verzekeringsbank in werking getreden. Thans oefent de Svb de taken en bevoegdheden uit die tot die datum werden uitgeoefend door de Sociale Verzekeringsbank. In deze uitspraak wordt onder de Svb tevens verstaan de Sociale Verzekeringsbank.

Bij besluit van 25 juni 2002 heeft de Svb appellant met ingang van het vierde kwartaal van 2001 enkelvoudige kinderbijslag toegekend voor Adil, Hanan, Aimad en Naima, omdat appellant heeft aangetoond zijn kinderen over voornoemde kwartalen in belangrijke mate te hebben onderhouden, maar niet grotendeels.

Bij besluit op bezwaar van 16 mei 2003 (hierna: het bestreden besluit) heeft de Svb het bezwaar tegen het besluit van 25 juni 2002 ongegrond verklaard. Opgemerkt wordt dat appellant over het vierde kwartaal van 2001 tot en met het derde kwartaal van 2002 voor Adil en over het vierde kwartaal van 2001 tot en met het eerste kwartaal van 2003 voor Hanan, Aimad en Naima, niet in aanmerking komt voor tweevoudige kinderbijslag omdat de Svb het niet aannemelijk acht dat appellant zijn kinderen over voornoemde kwartalen grotendeels heeft onderhouden.

De rechtbank heeft het beroep tegen dit besluit ongegrond verklaard.

Bij besluiten op bezwaar van 2 april 2007 heeft de Svb het besluit op bezwaar van 16 mei 2003 ingetrokken. Aan appellant is ten aanzien van alle in het bestreden besluit genoemde kwartalen tweevoudige kinderbijslag toegekend alsmede een vergoeding voor gederfde wettelijke rente.

Gezien het voorgaande stelt de Raad vast dat appellant geen belang meer heeft bij een beoordeling van het geschil in hoger beroep, nu de Svb volledig aan de bezwaren van appellant tegemoet is gekomen. De Raad zal dan ook het hoger beroep niet-ontvankelijk verklaren.

De Raad acht geen termen aanwezig voor een proceskostenveroordeling, nu van voor vergoeding in aanmerking komende kosten niet is gebleken

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende:

Verklaart het hoger beroep niet-ontvankelijk;

Bepaalt dat de Sociale verzekeringsbank aan appellant het in totaal betaalde griffierecht van € 134,- vergoedt.

Deze uitspraak is gedaan door M.M. van der Kade als voorzitter en T.L. de Vries en H.J. Simon als leden. De beslissing is, in tegenwoordigheid van P.H. Broier als griffier, uitgesproken in het openbaar op 3 mei 2007.

(get.) M.M. van der Kade.

(get.) P.H. Broier.