Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2007:AZ9446

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
27-02-2007
Datum publicatie
28-02-2007
Zaaknummer
05-1738 WAO
Rechtsgebieden
Bestuursrecht
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

WAO Schatting.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

05/1738 WAO

Centrale Raad van Beroep

Enkelvoudige kamer

U I T S P R A A K

op het hoger beroep van:

[appellant] (hierna: appellant),

tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 9 februari 2005, 03/5765 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellant

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).

Datum uitspraak: 27 februari 2007

I. PROCESVERLOOP

Namens appellant heeft mr. W.H. Boomstra, advocaat te Amsterdam, hoger beroep ingesteld.

Het Uwv heeft een verweerschrift ingediend.

Het onderzoek ter zitting heeft plaatsgevonden op 6 februari 2007. Appellant is niet verschenen. Het Uwv heeft zich laten vertegenwoordigen door F. Steeman.

II. OVERWEGINGEN

Het hoger beroep is niet gericht tegen de in de aangevallen uitspraak uitgesproken niet-ontvankelijkverklaring van het beroep tegen het besluit van 18 november 2003.

Thans is nog in geding het tijdens de procedure bij de rechtbank genomen besluit van

30 december 2004, verder: het bestreden besluit, waarbij onder intrekking van het besluit van 18 november 2003 appellants uitkering ingevolge de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO) met ingang van 3 augustus 2003 is herzien naar een mate van arbeidsongeschiktheid van 15 tot 25%.

In de aangevallen uitspraak heeft de rechtbank, kort gezegd, overwogen dat de medische belastbaarheid van appellant bij het bestreden besluit niet is overschat maar dat de motivering waarom appellant geschikt wordt geacht voor de met behulp van het zogenaamde claim beoordelings- en borgingssysteem (CBBS) geselecteerde functies, ten tijde van het nemen van het bestreden besluit een nog als toereikend aan te merken niveau van transparantie, verifieerbaarheid en toetsbaarheid ontbeerde.

Nu in beroep bij de rechtbank alsnog de gewenst geachte onderbouwing is gegeven, heeft de rechtbank in het voetspoor van 's Raads uitspraken van 9 november 2004, LJNummers AR4716, AR4717, AR4718, AR4719, AR4721 en AR4722, met betrekking tot het CBBS het bestreden besluit vernietigd en bepaald dat de rechtsgevolgen van dat besluit, met toepassing van artikel 8:72, derde lid, van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), geheel in stand worden gelaten.

De Raad kan het oordeel van de rechtbank en de overwegingen waarop dit berust, geheel onderschrijven en maakt dat oordeel tot het zijne.

Naar aanleiding van hetgeen door mr. Boomstra in hoger beroep is aangevoerd overweegt de Raad het volgende.

Mr. Boomstra heeft gesteld dat de rechtbank ten onrechte heeft geoordeeld dat appellants belastbaarheid niet is overschat. In het beroepschrift is gesteld dat er sprake is van dermate psychische aandoeningen dat appellant door een vanwege de rechtbank benoemde onafhankelijke deskundige had dienen te worden onderzocht.

Daarom heeft de rechtbank ten onrechte op arbeidskundige gronden het bestreden besluit vernietigd en de rechtsgevolgen van het vernietigde bestreden besluit in stand gelaten.

De Raad stelt vast dat ook in hoger beroep appellants gemachtigde geen enkel stuk met medische gegevens in geding heeft gebracht op grond waarvan twijfel zou kunnen rijzen aan de door de verzekeringsartsen van het Uwv vastgestelde belastbaarheid.

Terecht heeft de rechtbank wat betreft de geselecteerde functies geoordeeld zoals zij heeft gedaan.

De aangevallen uitspraak komt voor zover aangevochten voor bevestiging in aanmerking.

De Raad acht geen termen aanwezig voor een proceskostenveroordeling.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep,

Recht doende:

Bevestigt de aangevallen uitspraak, voor zover aangevochten.

Deze uitspraak is gedaan door K.J.S. Spaas. De beslissing is, in tegenwoordigheid van C.D.A. Bos als griffier, uitgesproken in het openbaar op 27 februari 2007.

(get.) K.J.S. Spaas.

(get.) C.D.A. Bos.