Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2006:AZ5586

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
22-12-2006
Datum publicatie
04-01-2007
Zaaknummer
06/199 ANW-V
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Verzet
Inhoudsindicatie

Niet-verschoonbare overschrijding betaaltermijn griffierecht. Niet-ontvankelijk.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
FJR 2007, 54 met annotatie van I.J. Pieters
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

06/199 ANW-V

Centrale Raad van Beroep

Meervoudige kamer

U I T S P R A A K

als bedoeld in artikel 8:55, vijfde lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet in verband met het hoger beroep van:

[appellante], Marokko (hierna: appellante),

tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 2 november 2005, 05/3671

(hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

appellante

en

de Raad van bestuur van de Sociale verzekeringsbank (hierna: Svb).

Datum uitspraak: 22 december 2006

I. PROCESVERLOOP

Bij uitspraak als bedoeld in artikel 8:54 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 21 van de Beroepswet van 21 april 2006 heeft de Raad het door appellante ingestelde hoger beroep tegen de aangevallen uitspraak niet-ontvankelijk verklaard.

Tegen voornoemde uitspraak van de Raad heeft appellante verzet gedaan.

Het verzet is ter behandeling aan de orde gesteld ter zitting op 10 november 2006, waar beide partijen – de Svb met voorafgaand bericht – niet zijn verschenen.

II. OVERWEGINGEN

Bij schrijven van 20 januari 2006 is appellante gewezen op de verplichting tot betaling van griffierecht. Bij aangetekend schrijven van 17 februari 2006 is appellante erop gewezen dat het verschuldigde griffierecht binnen vier weken dient te zijn bijgeschreven op de bankrekening van de Raad dan wel ter griffie dient te zijn gestort. Daarbij is erop gewezen dat overschrijding van die termijn kan leiden tot niet-ontvankelijkverklaring van het hoger beroep.

De uitspraak van de Raad van 21 april 2006 berust hierop, dat het griffierecht niet binnen de aan appellante gestelde termijn is betaald.

In het verzetschrift heeft appellante aangegeven dat zij haar zus heeft gevraagd het griffierecht te voldoen maar dat haar zus problemen heeft ondervonden met de betaling in Nederland en de zaak vervolgens heeft genegeerd. Verder heeft appellante aangevoerd dat zij het schrijven van de Raad van 17 februari 2006 nimmer heeft ontvangen.

De Raad is van oordeel dat appellante in verzet niets heeft aangevoerd dat kan dienen als verontschuldiging voor het niet betalen van het griffierecht.

De Raad overweegt daartoe dat appellante zelf verantwoordelijk is voor het doen of nalaten van een door haar ingeschakelde derde. De Raad weegt daarbij mee dat niet is gebleken van een onjuiste adressering van het schrijven van 17 februari 2006 en dat voornoemd schrijven niet bij de Raad retour is ontvangen.

Gelet op het voorgaande dient het verzet ongegrond te worden verklaard.

Voor een proceskostenveroordeling ziet de Raad geen aanleiding.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende:

Verklaart het verzet ongegrond.

Deze uitspraak is gedaan door J. Janssen als voorzitter en I.M.J. Hilhorst-Hagen en J.P.M. Zeijen als leden. De beslissing is, in tegenwoordigheid van D.W.M. Kaldenhoven als griffier, uitgesproken in het openbaar op 22 december 2006.

(get.) J. Janssen.

(get.) D.W.M. Kaldenhoven.