Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2006:AZ0709

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
19-10-2006
Datum publicatie
24-10-2006
Zaaknummer
05/6913 ALGEM, 05/6948 ALGEM
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Vennootschap, gevestigd in Delaware (VS van Amerika), ontbonden, geen zetel in Nederland, en geen middelen om te betalen. Is er belang bij hoger beroep? Niet-ontvankelijk verklaring.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

05/6913 ALGEM, 05/6948 ALGEM

Centrale Raad van Beroep

Meervoudige kamer

U I T S P R A A K

op het hoger beroep van:

[H.P.], beweerdelijk optredend namens de vennootschap naar Amerikaans recht [naam vennootschap], handelend onder de naam [appellant] (hierna: appellant)

tegen de uitspraak van de rechtbank Amsterdam van 20 oktober 2005, 03/809 en 04/1060 (hierna: aangevallen uitspraak),

in het geding tussen:

de vennootschap naar Amerikaans recht [naam vennootschap] handelend onder de naam [appellant], statutair gevestigd te [vestigingsplaats] (Delaware, Verenigde Staten van Amerika)

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (hierna: Uwv).

Datum uitspraak: 19 oktober 2006.

I. PROCESVERLOOP

Appellant heeft als voormalig bestuurder van [naam vennootschap] (hierna: de vennootschap) hoger beroep ingesteld. Drs. W.H. Krabbe, belastingadviseur te Arnhem, heeft bij schrijven van 6 februari 2006 namens appellant de gronden van het hoger beroep aangevuld.

Het Uwv heeft een verweerschrift ingediend.

Het geding is behandeld ter zitting van de Raad van 24 augustus 2006, waar verschenen zijn appellant en drs. Krabbe, voornoemd. Het Uwv heeft zich -na voorafgaand schriftelijk bericht- niet doen vertegenwoordigen.

II. OVERWEGINGEN

Ter zitting van de Raad heeft drs. W.H. Krabbe de Raad erop gewezen dat de vennootschap sedert 1999 niet meer bestaat en dat hij van de voormalige directeur [H.P.] opdracht heeft gekregen om de belangen van de vennootschap te behartigen. Daarbij heeft hij aangegeven dat de vennootschap ontbonden is, geen zetel meer heeft in Nederland en niet beschikt over middelen om betalingen te doen.

Gelet op het vorenstaande en in aanmerking nemende dat gesteld noch gebleken is van enig belang van appellant bij het ingestelde hoger beroep, dient het hoger beroep niet-ontvankelijk te worden verklaard.

De Raad acht geen termen aanwezig om toepassing te geven aan artikel 8:75 van de Algemene wet bestuursrecht.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep;

Recht doende:

Verklaart het hoger beroep niet-ontvankelijk.

Deze uitspraak is gedaan door B.J. van der Net als voorzitter en G. van der Wiel en N.J. van Vulpen-Grootjans als leden. De beslissing is, in tegenwoordigheid van R.E. Lysen als griffier, uitgesproken in het openbaar op 19 oktober 2006.

(get.) B.J. van der Net.

(get.) R.E. Lysen.