Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2005:AU3930

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
30-09-2005
Datum publicatie
07-10-2005
Zaaknummer
03/4785 WAO
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Herziening en intrekking WAO-uitkering.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

E N K E L V O U D I G E K A M E R

03/4785 WAO

U I T S P R A A K

in het geding tussen:

[appellant], wonende te [woonplaats], appellant,

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen, gedaagde.

I. ONTSTAAN EN LOOP VAN HET GEDING

Met ingang van 1 januari 2002 is de Wet structuur uitvoeringorganisatie werk en inkomen in werking getreden. Ingevolge de Invoeringswet Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen treedt in dit geding de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (Uwv) in de plaats van het Landelijk instituut sociale verzekeringen (Lisv). In deze uitspraak wordt onder gedaagde tevens verstaan het Lisv.

Bij besluit van 8 januari 2001 heeft gedaagde appellants uitkering ingevolge de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO) per 1 juni 2000 herzien en nader vastgesteld naar een mate van arbeidsongeschiktheid van 80-100% en tevens aan appellant meegedeeld dat deze uitkering per 1 februari 2001 wordt ingetrokken.

Bij besluit van 27 januari 2003 (hierna: het bestreden besluit) heeft gedaagde het bezwaar gericht tegen de bij het besluit van 8 januari 2001 gedane intrekking van de uitkeringongegrond verklaard.

De rechtbank 's-Gravenhage heeft bij uitspraak van 12 september 2003, reg. nr. AWB 03/590 WAO, het beroep tegen het bestreden besluit ongegrond verklaard.

Bij beroepschrift van 24 september 2003 heeft appellant hoger beroep ingesteld tegen die uitspraak. Bij schrijven van 10 december 2003 heeft mr. G.Th.J. Bos, advocaat te Leiden, een aanvullend beroepschrift ingediend.

Gedaagde heeft een verweerschrift ingediend.

Bij schrijven van 19 januari 2004 heeft gedaagde de Raad aanvullende stukken doen toekomen.

Het geding is behandeld ter zitting van de Raad gehouden op 19 augustus 2005 waar appellant - met voorafgaand bericht - niet is verschenen en waar gedaagde zich heeft doen vertegenwoordigen door mr. R.A.C. Rijk, werkzaam bij het Uwv.

II. MOTIVERING

Voor een uitvoerige uiteenzetting van de in dit geding van belang zijnde feiten verwijst de Raad naar de aangevallen uitspraak.

In hoger beroep ligt ter beantwoording de vraag voor of bij de aangevallen uitspraak terecht is beslist tot in standlating van het bestreden besluit.

De Raad beantwoordt deze vraag bevestigend, onder overneming van de door de rechtbank in de aangevallen uitspraak gebezigde gronden. In hetgeen namens appellant in hoger beroep is aangevoerd - in essentie een herhaling van hetgeen in eerste aanleg naar voren is gebracht en door de rechtbank op goede gronden is verworpen - heeft de Raad geen aanleiding gevonden om tot een andersluidend oordeel te komen.

Uit het vorenstaande volgt dat het hoger beroep niet kan slagen.

De Raad acht geen termen aanwezig voor toepassing van artikel 8:75 van de Algemene wet bestuursrecht.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep,

Recht doende:

Bevestigt de aangevallen uitspraak.

Aldus gegeven door mr. D.J. van der Vos in tegenwoordigheid van mr. A.C.W. van Huussen als griffier, en uitgesproken in het openbaar op 30 september 2005.

(get.) D.J. van der Vos.

(get.) A.C.W. van Huussen.

CVG