Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2004:AR6879

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
03-11-2004
Datum publicatie
03-12-2004
Zaaknummer
98/4395 ZFW
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Vanwege de bijzondere omstandigheden van dit geval is op initiatief van de Raad tussen partijen een schikking tot stand gekomen. Het hoger beroep wordt wegens vervallen procesbelang niet-ontvankelijk verklaard.

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

98/4395 ZFW

U I T S P R A A K

in het geding tussen:

[appellant], wonende te [woonplaats], appellant,

en

de Onderlinge waarborgmaatschappij Amicon Zorgverzekeraar te Wageningen, gedaagde.

I. ONTSTAAN EN LOOP VAN HET GEDING

Bij besluit van 10 april 1996 heeft gedaagde de namens appellant ingediende aanvraag om vergoeding van de medische kosten van een operatieve ingreep aan zijn linkerhand afgewezen.

De rechtbank Arnhem heeft het beroep tegen dat besluit bij de aangevallen uitspraak van 24 april 1998 (reg.nr. 97/385) gegrond verklaard, het bestreden besluit vernietigd, bepaald dat de rechtsgevolgen van dat besluit in stand blijven en bepaald dat gedaagde het door appellant betaalde griffierecht vergoedt.

Namens appellant heeft mr. L. van Etten, advocaat te Arnhem, op de bij aanvullend beroepschrift aangevoerde gronden hoger beroep ingesteld tegen die uitspraak.

Het geding is behandeld ter zitting van de Raad van 28 augustus 1999, waarna het onderzoek is geschorst.

Het onderzoek is heropend ter zitting van de Raad van 22 september 2004. Appellant is daar in persoon verschenen bijgestaan door zijn gemachtigde mr. L. van Etten. Gedaagde heeft zich doen vertegenwoordigen door mr. J.H. de Boer werkzaam bij de Onderlinge waarborgmaatschappij Amicon Zorgverzekeraar te Wageningen.

II. MOTIVERING

De Raad overweegt het volgende.

Ter zitting van de Raad is, gelet op de bijzondere omstandigheden van dit geval, op initiatief van de Raad tussen partijen de volgende schikking tot stand gekomen.

Gedaagde zal alsnog ter zake van de in geding zijnde aanvraag aan appellant een tegemoetkoming verstrekken van € 1750,--, te voldoen binnen een termijn van vier weken. Appellant heeft verklaard in te stemmen met dit aanbod en af te zien van een verzoek om vergoeding van proceskosten en van het door hem in hoger beroep betaalde griffierecht. Tenslotte hebben partijen elkaar desgevraagd finale kwijting verleend.

Gelet hierop, bestaat thans geen belang meer bij beoordeling van het hoger beroep. Dit dient dan ook wegens vervallen procesbelang niet-ontvankelijk te worden verklaard.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep,

Recht doende:

Verklaart het hoger beroep niet-ontvankelijk.

Aldus gegeven door mr. M.I. ’t Hooft als voorzitter, en mr. R.M. van Male en mr. G.M.T. Berkel-Kikkert als leden, in tegenwoordigheid van B.M. Biever-van Leeuwen als griffier, en uitgesproken in het openbaar op 3 november 2004.

(get.) M.I. ’t Hooft

(get.) B.M. Biever-van Leeuwen

EK1210