Feedback

Zoekresultaat - inzien document

ECLI:NL:CRVB:2003:AN9352

Instantie
Centrale Raad van Beroep
Datum uitspraak
26-11-2003
Datum publicatie
04-12-2003
Zaaknummer
01/4707 WW
Rechtsgebieden
Socialezekerheidsrecht
Bijzondere kenmerken
Hoger beroep
Inhoudsindicatie

Is het bestreden besluit terecht niet ontvankelijk verklaard vanwege het te laat indienen van het bezwaarschrift?

Vindplaatsen
Rechtspraak.nl
Verrijkte uitspraak

Uitspraak

E N K E L V O U D I G E K A M E R

01/4707 WW

U I T S P R A A K

in het geding tussen:

[appellant], wonende te [woonplaats], appellant,

en

de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen, gedaagde.

I. ONTSTAAN EN LOOP VAN HET GEDING

Met ingang van 1 januari 2002 is de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen in werking getreden. Ingevolge de Invoeringswet Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen treedt in dit geding de Raad van bestuur van het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (Uwv) in de plaats van het Landelijk instituut sociale verzekeringen (Lisv). In deze uitspraak wordt onder gedaagde tevens verstaan het Lisv.

Appellant heeft op bij beroepschrift aangegeven gronden hoger beroep ingesteld tegen een door de rechtbank Groningen op 18 juli 2001 tussen partijen gewezen uitspraak, waarnaar hierbij wordt verwezen.

Gedaagde heeft een verweerschrift ingediend.

Het geding is behandeld ter zitting van de Raad van 5 november 2003, waar appellant in persoon is verschenen en waar gedaagde, met bericht, zich niet heeft laten vertegenwoordigen.

II. MOTIVERING

Voor de feiten verwijst de Raad naar hetgeen daaromtrent door de rechtbank in rubriek 2 in de aangevallen uitspraak is weergegeven.

Die feiten vormen, gelet op de inhoud van de gedingstukken, ook voor de Raad uitgangspunt voor zijn beoordeling van het voorliggende geschil.

Het gaat in dit geding om de beantwoording van de vraag of gedaagde bij het bestreden besluit van 29 november 2000 terecht het bezwaar van appellant tegen het besluit van 21 maart 2000 niet ontvankelijk heeft verklaard vanwege het te laat indienen van zijn bezwaarschrift.

De Raad beantwoordt deze vraag, evenals de rechtbank bevestigend.

Hetgeen appellant in hoger beroep heeft aangevoerd bevat geen nieuwe gezichtspunten, terwijl hetgeen door de rechtbank is vastgesteld en overwogen door de Raad wordt onderschreven.

De aangevallen uitspraak komt derhalve voor bevestiging in aanmerking.

Voor een proceskostenveroordeling op grond van artikel 8:75 van de Algemene wet bestuursrecht acht de Raad geen termen aanwezig.

III. BESLISSING

De Centrale Raad van Beroep,

Recht doende:

Bevestigt de aangevallen uitspraak.

Aldus gegeven door mr R.C. Stam, in tegenwoordigheid van P. Boer als griffier, en uitgesproken in het openbaar op 26 november 2003.

(get.) R.C. Stam

(get.) P. Boer

MvK25119